Idealvægt

Global Body Mass Index Calculator

ft in
pounds

Global Body Mass Index Calculator

Child BMI calculator is only valid for children between 2 and 20 years.

inches
pounds

Body Mass Index skalaen

BMI-skalaen (Body Mass Index skalaen) er internationalt accepteret som vejledning for idealvægt. Det er en test, der viser forholdet mellem din vægt og højde. BMI-testen giver mulighed for at sammenligne vægten hos personer med forskellig højde.

Resultatet inddeles i grupper fra svært undervægtig til svært overvægtig. Dit BMI skal helst være lavere end 25 for at give den største chance for at få et langt og sundt liv. Den allerlængste sygdomsfri levetid findes hos personer med et BMI omkring 22, og personer med et BMI over 25 har en betydelig stigning i dødelighed og sygdom. Men BMI tager ikke højde for, at en øget vægt kan skyldes muskler og væske. Således kan en gravid kvinde, en muskuløs bodybuilder og personer med væskeansamlinger fejlagtigt blive klassificeret som værende fede. Man skal derfor ikke tage BMI alt for bogstaveligt, men kombinere BMI-værdien med et spejl og almindelig sund fornuft.

Beregn dit eget BMI-tal

Hvis du vil beregne dit eget BMI-tal, kan du gøre det her på hjemmesiden. Indtast din højde i cm og din vægt i kg i boksen øverst og tryk derefter på knappen “BMI-beregning”. Resultatet angives med det samme. Du kan også gøre det manuelt. BMI udregnes som vægt i kilo divideret med højde i meter gange højde i meter. For en person som er 1,62 meter høj og vejer 60 kilo, er BMI-tallet 22,9. BMI-regnestykket ser således ud:

bmi

 

Aerodoctors.com